Předkrmy a chuťovky

Sunku, kousek masla a kapku smetany rozmixujte. Okurka je lepsi verze, ale da se i natrit na rohlik. S okurkou mi krasne ladi kopr a pridala jsem i kousek syra a rajcatko
Ruzovky na masle se spetkou soli a kminu... to je cela tahle parada...muzete pouzit i jine houby nez ruzovky, ale hlavne at jsou jedle :-) na 1 porci: hrst hub, lzice masla, sletka soli a kminu - na panvi orestovat dozlatova, vyborne s chlebem nebo na topince
Dalsi houbova rychlovka - Pri prochazce jsme nasli 2 houby....dala jsem je na panev, pridala pokrajenou bramboru a kdyz bylo dozlatova, vyklepla jsem vejce. Pak uz jen osolit a bylynky podle chuti...rychlovka s topinkou mirne potrenou cesnekem...luxusni zalezitost.  
Tip jak využít zbytek omáčky na špagety. Může to být omáčka z rajčat s fazolemi, červenou čočkou a nebo třeba boloňská. Prostě jakákoliv "červená" rajčatová. Zatřené vejce: dejte do hrnce vařit vodu s kapkou octa. až se voda začne vařit, udělejte v hrnci vír a vajíčko (předem rozklepnuté do...
Bramborova fritata to jisti, kdyz nevim co k obedu. Brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo a osmazte na kapce oleje na panvi. Nezapomente osolit. Navrch dejte co mate radi - ja pouzila zbytky ze vcerejsi party - rukolu, parmazan, suseny rajcata, olivy, bylinky a kvitky.  
Na 4 kousky: 2 tortilly Hrst nastrouhaneho chedaru Hrst pokrajene sunky Cerstve bylinky Rozehrejte grilovaci panev. Polozte na ni tortillu, rychle posypte syrem a sunkou a priklopte druhou totilou. Opecte i zdruhe stray. Uvnitr musi byt syr roztekly. Prekrojte na 4 kousky a podavejte se salatem...
I z obyčejné vaječné smaženky se dá vykouzlit luxusní záležitost. Stačí přidat topinku, čerstvou zeleninu a bylinky. Výborná je k snídani, svačině nebo rychlé večeři.Množství vstačí na 1 porciPříprava: do 10 minut1 vejce1 lžíce strouhankyšpetka solislunečnicový olejčerstvá nebo sterilovaná zelenina...
 létě není přes den čas na velké vaření. Pořád někde výletíme, dovádíme u vody a užíváme sluníčka. Proto je skvělé začít den vydatnou snídaní. Omeleta může stejně dobře zasytit i v případě rychlé večeře.  A ti kdo bez masa nedají ani ránu, můžou přidat na kousky nakrájenou slaninu...
Luxusní svačinka nebo lehká večeře. Skvěle se doplní s česnekovou bagetkou. Maso kupte opravdu kvalitní, nejlépe ze svíčkové. Nechte cca půl hodiny v mrazáku a poté teprve nakrájejte ostrým nožem na co nejtenčí plátky. Pokud neseženete balsamiko redukci, můžete si jí jednoduše vyrobit, tak že na...
200g tvrdého sýranasekané lístky medvědího česneku2 lžíce majonézy2 lžíce jogurtu2 tavenné sýrySýr nastrouhejte a smíchejte s ostatními surovinami.
Velikonoce a vejce k sobě neodmyslytelně patří. Co ale s vykoledovanými vejci, pokud tedy nejsou čokoládová? Čoko vejce u nás končí ve vteřině v žaludcích našich potomků, ovšem ty vařené nikdo nechce. Vajíčková pomazánka je klasika a způsob jak zužitkovat velké množství vajec. Navíc po této...
Neznám nic jednoduššího a chutnějšího než je kombinace medového melounu a prosciuta. Dochuťte balsamiko redukcí a přidejte rukolu nebo jiný listový salát.  Pár zrníček hrubě pomletého pepře melounu dodá šmrnc. Podávejte s čerstvou bagetkou.medový melounkvalitní...
Mnoství vystačí na 4 porce Doba přípravy: 20 minut   2 vepřové nebo hovězí steaky (den dopředu naložené v obíbené marinádě) tacos rukola ledový saát sušená rajčata parmazán čerstvé bylinky podle chuti česnekový dip nebo rajčatová salsa   Steaky dejte na gril a mezitím smíchejte rukolu,...
Množství vystačí na 4 porce Doba přípravy 5 minut     4 větší rohlíky  4 kvalitní párky 8 plátků širší slaniny olej  kyselé okurky, plátky rajčat nebo zelenina podle chuti 1 velká cibule kečup, hořčice nebo tatarka k podávání Rohlíky nařízněte a nahřejte v troubě....
Původ tatarského bifteku hledejte ve Francii, když Vás ale omrzí česká klasika, můžete zkusit tuto verzi po italsku. Luxusní....   Množství vystačí pro 4 osoby Doba přípravy 15 minut   Tatarák: 200g telecí svíčkové 1 cibuli 2 lžíce kaparů 1 lžíce...
Trubičky z listového těsta můžete naplnit jakoukoli pomazánkou, kterou máte rádi, například:  humrovou, hermelínovou, česnekovou, vajíčkovou,...   1 balení listového těsta 1 vejce 1 lžička kmínu (na posypání - nemusí být) 200g Nivy 50 g másla 2...
Množství vystačí na 4 porce Doba přípravy: 30 minut   základ: 4 ciabatty nebo bagetky nasekaná hladkolistá petrželka 8 plátků slaniny   dresink: 4 lžíce majonézy 1 lžička hořčice 1 lžička worcherstrové omáčky 1 stroužek...
Množství vystačí na 4 porce Doba přípravy 10 minut   3 lžíce smetany 100g másla 200g kvalitní šunky špetka mleté papriky pepř a sůl Šunku a změklé máslo pokrájejte na menší kousky a rozmixujte. Přidejte koření a smetanu a vyšlehejte do pěny. Podávejte...
Ciabatty můžete opéci samotné a na ně až budou křupavé navršit směs rajčat, olivového oleje, bazalky a česneku. Já je mám nejraději zapečené pod grilem s mozarellou. Množství vystačí na 4 porce Doba přípravy: 15 minut 4 ciabatty 6 středních rajčat 2 stroužky...
Šneky mám nejraději v této podobě, dají se dělat na mnoho způsobů, jak sladké tak slané. Jako sladkou variantu mám vyzkoušené listové těsto posypat cukrem a skořicí. Lze použít tvarohovou náplň, makovou, ořechovou, prostě na co si jen vzpomenete. Ze slaných variant můžete vyzkoušet...
Množství vystačí na 2 placky o velikosti pizzy Doba přípravy cca 1 hodina (včetně kynutí) 0,5 kg hladké mouky 1 zarovnaná lžíce soli 1 sáček instantního droždí nebo 1/2 kostky 4 dcl vlažné vody olivový olej 2 stroužky česneku (nemusí...
1 balení velké lučiny kousek křenu podle chuti špetka soli 1 lžíce jogurtu Lučinu smíchejte s jogurtem a přidejte podle chuti nastrouhaný křen. Mírně osolte. Natřete na plátky pečiva, ozdobte šunkou, okurkou a cherry rajčátkem-  
1 balení krabích tyčinek 1 lžíce jogurtu 1 lžíce majonézy 1 lžíce citrónové šťávy 1 limetka na ozdobu Tyčinky rozkrájejte nabo rozmixujte na malé kousky. Přidejte jogurt, majonézu a citrónovou šťávu. Namažte na plátky pečiva a ozdobte kousky limetky  
Dip: 1 avokádo 1 lžíce olivového oleje 1 lžíce citrónové šťávy 1/2 chilli papričky sůl a pepř Dokončení: slané sušenky tvrdý plátkový sýr cherry rejčátka bylinky Avokádo rozkrojte a vydlabejte vnitřek. Rozmačkejte vidličkou a přidejte ostatní ingredience....
Množství vystačí na 4 porce Doba přípravy: 15 minut   4 malé camemberty 4 plátky chleba nebo francouzské bagety olivový olej 1 stroužek česneku sůl 4 lžičky fíkového chutney Camemberty a plátky chleba pokapejte olivovým olejem a dejte do předehřáté...
Množstvé vystačí na 20 rohlíčků Doba přípravy 35 minut   250ml tvarohu 125ml mléka 150ml oleje 500g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1/2 lžičky soli 3 stroužky česneku vejce na potření hrubá sůl, kmín na posypání Smíchejte tvaroh, mléko, olej,...
1 kg syrového sádla 1 cibule 1 lžička soli Sádlo nakrájejte na cca 1 cm velké kostky a dejte do nepřilnavého hrnce. Míchejte dokud se nezačne roztavovat. Snižte plamen a pod pokličkou vařte cca 1 hodinu (až budou škvarky krásně zlatavé. Průběžně kontrolujte a míchejte. Sádlo a...
Luxusní svačinka hotová do 5 minut po příchodu z lesa. Houby použijte co nejčerstvější. Lze připravit i z žampionů nebo hlívy, které koupíte v každém supermarketu. Chuť lesních hub je ale nenahraditelná :-) 5 ks čerstvých hub (hřiby, bedly,  holubinky nebo např. žampiony) 1...
Na tento recept jsem narazila nedávno a hned mě zaujal. Suroviny jsem přizpůsobila obsahu lednice a výsledek je skvělý. Vhodná pomazánka jako vydatná snídaně po probdělé noci nebo rychlá večeře.   Množství vystačí na 4 porce Doba přípravy: 15 minut   1 mrkev 1...
Doba přípravy: 20 minut sušené švestky, slanina, mandle párátka   Dovnitř švestky vložte mandli, zabalte do slaniny a upevněte párátkem. Pečte v rozehřáté troubě na 200 (s nastavenou funkcí gril) cca 10-15 minut, průběžně kontrolujte. Ke švestkám se dobře hodí dip ze...
S tímto receptem zazáříte na každé párty a přitom je příprava jednoduchá a tyřinky hned hotové. Pokud nemáte rádi nivu, můžete použít jakýkoliv sýr nebo kombinaci sýrů a bylinek. Výborné tyčinky vzniknu, když do nich místo nivy přidáte naložená sušená rajčata a tymián. Doba přípravy: 30...
Kvalitní černé a zelené olivy smíchejte s na kostičky nakrájeným sýrem feta a čerstvími bylinkami. Nechte nejlépe přes noc marinovat v olivovém oleji.  
Tímto způsobem můžete nakládat jakýkoliv sýr. Zajímavé jsou i kombinace několika sýrů (například: korbáčky+jádel+eidam) a různé kombinace bylinek. Místo čerstvé papriky můžete do směsi použít například sušená rajčata nebo kvalitní olivy. Základem však vždy musí být kvalitní slunečnicový...
4 hermelíny kvalitní slunečnicový olej 2 chilli papričky 2 stroužky česneku několik kuliček pepře a bobkový list 2 cibule čerstvý tymián V hmoždíři utřete chilli papričky s česnekem na pastu. Hermelíny podélně rozkrojte a pomazejte směsí. Do sklenice navršte...
Pokud nemáte rádi špekáčky (tak jako já) můžete si místo nich naložit kvalitní párky. Nebo vytvořit směs špekáčků a párků.   Na 2 litrovou láhev:   6 špekáčků 2 chilli papričky 2 cibule   Nálev: 300 ml octa 250 ml vody kuličky pepře, bobkový...
Nejraději mám obyčejné bramboráky, ale pro změnu do nich někdy přidám nasekanou cibulku a kousky uzeného masa. K bramborákům dobře pasuje kysané zelí a chlazené pivo.   1 kg brambor mléko 2 vejce sušená nebo čerstvá majoránka 4-6 stroužků česneku,...
Česnekovka je nejoblíbenější pomazánka snad každého koho znám a každý má svůj vlastní recept. Já jsem si oblíbila tento.   400g tvrdého sýra 2 lžíce majonézy 2 lžíce jogurtu 2 tavené sýry 4 stroužky česneku Česnek oloupejte a nadrťte, sýr nastrouhejte najemno....
Množství vystačí na 4 porce Doba přípravy: 10 minut   1 hermelín (120g) 3 plátky kvalitní šunky 1 lžička hořčice 1 lžíce majonézy 1 lžíce bílého jogurtu 1 šalotka 1 vařené vejce sůl a pepř   Hermelín nastrouhejte na hrubém struhadle, plátky...